Project omschrijving

New Holland Agriculture lanceert de CH7.70-maaidorser, en introduceert daarmee een geheel nieuw Crossover Harvesting-concept, dat de uitstekende Twin Rotor®-scheidingstechnologie combineert met de beproefde en erkende conventionele dorstechnologie van het merk.

Crossover Harvesting levert toonaangevende doorvoer met hoge graan- en strokwaliteit

 Deze nieuwe Crossover-technologie levert een doorvoer die tot 25% hoger is dan die van conventionele maaidorsers in dit segment. Het dorssysteem met twee trommels is uitgerust met een trommel met een diameter van 600 mm (de grootste in het segment) met een verstevigd, heavy-duty ontwerp voor uitstekende dorsprestaties. De grote trommel vormt met de gebruiksvriendelijke gesegmenteerde dorskorf de beste combinatie qua veelzijdigheid, zodat snel (binnen 20 minuten) kan worden overgeschakeld tussen verschillende gewassen.

De trommelsnelheid wordt vanuit de cabine geregeld door een nieuwe heavy-duty hydraulische trommelvariator, zodat de bestuurder er eenvoudig voor kan zorgen dat de snelheid perfect is afgestemd op de gewas- en veldomstandigheden. Het dorssysteem wordt gecombineerd met het beproefde New Holland Opti-Thresh™-systeem, dat zich aanpast aan de gewasomstandigheden en -rijpheid, door de achterkant van de dorskorf te verplaatsen, zonder dat daar enig gereedschap aan te pas komt. Wanneer de scharnierende bovenkant weg van de trommel is geplaatst, is de wrijving zachter, wat de strokwaliteit ten goede komt.

De CH7.70 combineert dit systeem met twee trommels met een grote inhoud, met het beproefde Twin Rotor-concept van New Holland, om de Crossover Harvesting-ervaring te bieden. Het speciaal ontworpen 21” Twin Rotor-systeem met een lengte van 3,45 m biedt de grootste afscheidingsoppervlakte in het segment van ca. 2,9 m2, en sluit perfect aan op de missie van de CH7.70. De systeeminstellingen vereisen minimale wijzigingen wanneer tussen gewassen wordt overgeschakeld, voor een uitstekende gewasveelzijdigheid.

De CH7.70 kan worden uitgerust met een serie Varifeed™-maaiborden tot 9,15 m, inclusief een gloednieuwe Varifeed-uitvoering van 8,53 m, die specifiek is ontworpen voor deze serie. De voorzijde van de behuizing van de invoerder kan mechanisch worden afgesteld voor een perfecte uitlijning met het maaibord, om de hoek voor ieder verschillend maaibord te optimaliseren voor een vlottere, laminaire gewasstroom met een grotere doorvoer, en om de beste gewasstroom te verzorgen, ongeacht het gewas.

Toonaangevende reiniging met drievoudige cascade biedt 15% meer capaciteit op alle terreinen

De reinigingscapaciteit van de CH7.70 is perfect afgestemd op de hoge dors- en afscheidingscapaciteit. Hij is voorzien van het unieke New Holland Triple-Clean™-reinigingssysteem met cascade, dat de reinigingscapaciteit met maar liefst 15% verhoogt, door toevoeging van een extra cascade in het midden van het voorbereidingsvlak. Dankzij de kruisvijzel met dubbele spiralen, die het graan sneller naar de elevator brengt, wordt de doorvoer verhoogd en de capaciteit nog verder verbeterd.

De CH7.70 levert bovendien feilloze prestaties op hellingen, dankzij het beproefde SmartSieve™-systeem, dat automatisch compenseert voor zijwaartse hellingen tot 25%, waardoor de zeef perfect in balans blijft voor een uniforme reiniging. Het systeem kalibreert ook de zeefwerking gebaseerd op het ventilatortoerental en de korrelgrootte, om de optimale werphoek te bepalen. Bovendien compenseert het bekroonde Opti-Fan™-systeem automatisch voor schommelende graansnelheden over de gehele reinigingsschoen, tijdens werkzaamheden op hellingen. Heuvelopwaarts verlaagt hij het ventilatortoerental, om te voorkomen dat kostbaar graan uit de achterkant van de maaidorser verloren gaat, en heuvelafwaarts verhoogt hij het, om te voorkomen dat de reinigingsschoen verstopt raakt.

Uitstekende brandstofefficiëntie en lage eigendomskosten

De CH7.70 is uitgerust met de beproefde Cursor 9-motor die 374 pk genereert (34 pk meer dan de CX6.90), voor constante, krachtige en zuinige prestaties onder alle omstandigheden. Met de gepatenteerde HI-eSCR 2-technologie, ontwikkeld door FPT Industrial, voldoet hij aan de emissienormen van Fase V. De CH-maaidorser is ontworpen voor eenvoudig onderhoud: slechts vier smeerpunten, eenvoudig bereikbaar via de grote onderhoudsdeur op de strokap, maken het dagelijks onderhoud nog sneller. Dit onderhoudsvrije nabehandelingssysteem, in combinatie met het uitzonderlijk lage brandstofverbruik, leidt tot extreem lage bedrijfskosten.

Bovendien dragen de standaard verlengde garantie van drie jaar (1200 motorbedrijfsuren) voor motor, aandrijflijn en nabehandelingssysteem, samen met de lange onderhoudsintervallen van 600 uur, ook nog bij aan de lage bedrijfskosten van de maaidorser. Dit getuigt van het vertrouwen dat het merk in de superieure kwaliteit van zijn exclusieve maaidorsers heeft en van de toewijding om te voorzien in de wens van de klant om een duidelijk beeld te krijgen van de totale eigendomskosten van hun machines.

Bekijk meer op de speciale website voor dit nieuwe model.