Project omschrijving

De nieuwe New Holland CH7.70 is een revolutionair nieuwe maaidorser! Deze nieuweling combineert het beste van twee werelden op het gebied van dorsen. Aan de ene kant is het een conventionele maaidorser en dito invoer systeem als de CX schudder machines maar aan de andere kant is het een revolutionaire machine met dubbele dorsrotoren. Hiermee is een nieuw concept van Crossover Harvesting (vandaar ook de naam CH7.70) ontstaan en spreken we van hybride techniek! Het grote voordeel van deze hybride techniek is dat je een hoge capaciteit kunt bereiken.

In principe is het dorssysteem gelijk aan de CX maaidorsers van New Holland. Met behulp van een dwarsgeplaatste dorstrommel wordt het graan gedorst waarna de twee in lengte geplaatste rotoren het stro en graan verder van elkaar scheiden. Deze TWIN PITCH technologie is bekend van de grote CR maaidorsers die eveneens beschikken over dubbele rotoren. Natuurlijk is de diameter van beide rotoren (diameter van 54 cm) wel kleiner dan van de grote CR broers! Het voordeel van deze techniek is dat jeĀ  tot wel 25% meer capaciteit kunt behalen ten opzicht van een vergelijkbaar CX 5/6 model. Om dat allemaal te realiseren is het motorvermogen van de CH7.70 opgeschroefd naar maar liefst bijna 400 pk met een dikke Cursor 9 FPT motor onder de grote kappen.. De maaidorser kan op deze manier tot wel 40 ton graan per uur dorsen met een maaibord van ruim 9 meter breed. Kijk…. dat schiet tenminste op!!!! Wat ook mogelijk is, is dat je met een maatje minder aan de slag kunt. Er is namelijk ook een nieuw maaibord van 8.5 meter leverbaar en daarmee zijn ook al niet misselijke capaciteiten te behalen!!

Verder is de machine voorzien van de uiterst luxe HarvestSuite cabine waarin het voor de chauffeur aangenaam toeven is! De cabine is voorzien van alle gemakken en is lekker stil en ruim. Zo heb je in de cabine de beschikking over allerlei zaken die het leven van de bestuurder aangenaam maken zoals automatische airco, ergonomische bedieningshendels en USB aansluitingen om je smartphone aan te koppelen en/of op te laden. Verder is de cabine voorzien van een zwart interieur aan de binnenkant wat in lijn ligt met de andere modellen van New Holland. Dat is niet alleen fraai maar heeft ook een functie! Dit zwarte interieur zorgt namelijk voor minder reflectie en dat geeft de bestuurder rust. Op de zijconsole zijn diverse functies samengebracht waar je ze als bestuurder verwacht. Zo kan je met de multihendel zaken bedienen als het maaibord en de losbuis. Op het grote IntelliView touchscreen scherm kan je andere functies verfijnen en aanpassen naar je smaak.

Hieronder tref je wat technische info aan van de New Holland CH7.70 maaidorser:

Motor 8,9 liter FPT Cursor 9
Vermogen 375 pk
Diameter rotoren 54 centimeter
Lengte rotoren 3,45 meter
Reinigingsoppervlakte 2,9 m2
Diameter dorstrommels 60 centimeter
Breedte dorstrommels 1,55 meter
Inhoud graantank 9.300 liter
Los snelheid per seconde 100 liter per seconde

 

Op onze site kan je ook een artikel lezen wat recent in vakblad Landbouwmechanisatie stond. Daarin wordt dit nieuwe model verder toegelicht. Kijk daarvoor in de Infotheek bij de Vakbladartikelen.

Wil je verder lezen in de brochure? Bekijk die dan hier.

Voor meer informatie en een offerte van deze revolutionair nieuwe hybride maaidorser van New Holland kan je ook terecht op de speciale website. Die kan je hier vinden.