ZHE is sinds 1969 gevestigd aan de Oud-Bonaventurasedijk 99b te Maasdam. Toentertijd zijn we begonnen als filiaal van de toenmalige Fiat-importeur Leonard Lang. In de loop der jaren zijn we volumedealer geworden van Fiatagri tractoren en importeur van Laverda combines en Hesston (grootpak)persen.

In de jaren 90 werd Ford New Holland overgenomen door Fiatagri. New Holland ontstond en ZHE werd aangesteld als officiële dealer van New Holland voor de Hoekse Waard en omstreken. Tevens werden wij volumedealer voor New Holland tractoren voor het Zuidwesten van Nederland en landelijk voor de combines en persen.

In 1997 werd er in Heijningen een tweede vestiging geopend. Het volumedealerschap verhuisde vanuit Maasdam naar deze nieuwe vestiging. Het regiodealerschap voor de Hoekse Waard en omstreken werd vanuit de vestiging te Maasdam voortgezet.

In 2003 is de toenmalige BV ZHE gesplitst in twee nieuwe BV’s te weten; ZHE Maasdam en ZHE Heijningen. Met deze splitsing volgde gelijktijdig een verandering van eigenaren. De familie Schenk werd volledig eigenaar van ZHE Maasdam en verkreeg hiermee het regiodealerschap. De familie Pasman werd volledig eigenaar van ZHE Heijningen en zette hiermee het volume dealerschap voort. Gelijktijdig aan deze overname hebben wij, ZHE Maasdam, een start gemaakt met de overdracht aan een nieuwe generatie, om hiermee de continuïteit naar de toekomst te waarborgen.

In september 2006 werd er, na jarenlang bezig geweest te zijn om alle vergunningen rond te krijgen, eindelijk een start gemaakt met de nieuwbouw aan de Oud-Bonaventurasedijk. Over het reeds bestaande pand werd een compleet nieuw pand gebouwd, waarbij tevens de werkplaats en het magazijn aanzienlijk werden uitgebreid en gemoderniseerd. Eind 2007 was deze nieuwbouw volledig gerealiseerd.

Eind 2006 werd gestart met de gesprekken betreffende de overname van het toenmalige Mechanisatie Centrum West-Brabant, in Heijningen. Nadat eind december alles rond was werd ZHE West-Brabant opgericht. Sinds 1 januari 2007 worden vanuit deze tweede vestiging alle activiteiten, zoals deze voorheen door Mechanisatie Centrum West-Brabant werden verricht, op dezelfde locatie voortgezet. Hiermee hebben wij ons werkgebied als regiodealer voor New Holland naast de Hoekse Waard en omstreken uitgebreid naar West Brabant en Tholen.

Naast New Holland vertegenwoordigt ZHE nog een groot aantal andere merken op de markt. Zo zijn wij onder meer importeur/dealer van Celli en Kongskilde grondbewerkingsmachines, het volledige Kverneland Group gamma, Rumptstad ploegen en Steketee machines, Stiga gazonmaaiers, Orsi Green Equipment, DSU reinigingswagens en Cressoni maaiborden. Tevens brengen wij nog een aantal producten onder eigen naam op de markt, waaronder mestcontainers en koolzaad maaiborden. Ons complete leveringspakket kunt u vinden onder de kop producten.

Behalve nieuwe machines is ZHE ook actief in de verkoop van gebruikte tractoren en machines die door inruil zijn verkregen. Een overzicht van ons aanbod gebruikte tractoren en machines is te vinden onder de kop gebruikte machines. Tevens kunt u bij ons terecht voor de verhuur van tractoren en machines voor korte en langere tijd en staan wij u graag terzijde met adviezen en financiële diensten.